A Servergarden Kft. közel tíz éve a hazai szerverbérlés szakértője

Servergarden Kft.A magyarországi szerver hoszting szolgáltatás piaca folyamatosan változott az elmúlt két évtized során: cégek jöttek és gyakorta mentek is, mert csak kevés vállalkozás volt képes arra, amire a Servergarden Kft.: a kezdetektől professzionálisan kiszolgálni az ügyféligényeket a magánszemélyektől a nemzetközi nagyvállalatokig.

A fennmaradás, gyarapodás, fejlődés titka igazából nem titok: az első pillanattól kezdve szakértői csapattal, tudatos és felkészült menedzsmenttel, naprakész piacismerettel érdemes belekezdeni a szerver hoszting szolgáltatásba, ahogy azt a Servergarden is tette, 2011-ben.

A szerver hoszting és bérlés nem csak IT szolgáltatás: bizalmi ügy is

A Servergarden már a szolgáltatás-portfóliója kialakításakor tisztában volt vele, hogy a szerver hoszting és bérlés messze több, mint IT szolgáltatás. Olyan bizalmi ügy, ahol az ügyfelek a adatbiztonságot, és az odafigyelést éppen úgy igénylik, mint a szolgáltatás zökkenőmentes technológiai megvalósítását.

Ráadásul a fejlődés ebben az iparágban éppen úgy gyorsult az elmúlt tíz évben, mint szinte mindenütt az IT világában. A fizikai szerverek mellett egyre nagyobb mértékben vannak jelen a virtuális privát szerverek (VPS), a hibrid felhő megoldások és természetesen a kiberbiztonság jelentősége is megnőtt.

A GDPR 2018 május 25-ei élesedése ezt még inkább megerősítette, mert tovább növekedtek az immáron Uniós szintű elvárások a szerver hoszting cégekkel szemben.

A Servergarden Kft. azzal tudta megőrizni kiemelkedő piaci helyzetét, amivel eljutott oda: folyamatos fejlesztéssel, úgy, hogy mindvégig az ügyfelek álltak a középpontban.

Szaktudással és elhivatottsággal vált piacvezetővé a Servergarden
A cég 2011-es indulása óta az ügyfélközpontú, nemzetközi szinten is kimagasló hoszting szolgáltatás biztosításához egyaránt szükség volt arra a jelentős szakmai tapasztalatra, és a lelkes és elhivatott csapatra, amellyel a Servergarden viszonylag hamar piacvezető tényezővé nőtte ki magát.

Az alapítók, Szekeres István ügyvezető és Hajmási Gergely kereskedelmi és üzletfejlesztési vezető már jelentős szakmai múlttal kezdett a cégalapításba, ezért az indulást részletes üzleti tervezés, aprólékos piacelemzés, és a szükséges befektetői háttér megszerzése előzte meg.
Ami pedig legalább ilyen fontos volt, sőt talán a legfontosabb: a megfelelő, profi és elhivatott szakmai stáb összegyűjtése, akik nélkül aligha lehetne nemzetközi szintű szolgáltatást nyújtani. Manapság különösen igaz, hogy jó hardvert bármikor lehet venni – egy kiemelkedő szakembert viszont kisebb csoda találni. A Servergarden menedzsmentjének azonban sikerült.

A Servergarden legfőbb előnyei az ügyfélközpontúság, a naprakész szolgáltatások és a fejlődés

A világ olyannyira megváltozott tíz év alatt, hogy ma már olyanok is felhő alapú megoldásokkal élnek a mindennapjaik során, akik életükben nem tanultak informatikát, csak éppen okostelefont vagy tabletet használnak, és azon fut egy egy Google Drive vagy egy iCloud app.

Az ügyféligények is jelentősen átalakultak: manapság már elsősorban azok akarnak szervert bérelni vagy hosztolni, akiknek erre ténylegesen szükségük van. A tudatosabb ügyfelek pedig jobban meg is válogatják, hol és milyen szervert bérelnek. Az ő igényeik kielégítése érdekében a Servergarden speciális, teljesítményében optimalizált eszközöket kínál barátságos áron.
A kezdő vállalkozások segítése érdekében a teljesítmény-ár aránya igazán kedvező, és a cég növekedésével a szerverkonfiguráció is rugalmasan módosítható. Mindehhez pedig profi, nemzetközi szintű üzemeltetés is elérhető – az extrém biztonsági és kiemelkedő minőségű szerverkörnyezet adott.

A Servergarden már az induláskor, jó előre felkészült a kihívásokra, és kiemelt célja azóta is, hogy piacvezető legyen Magyarországon. Ennek érdekében például virtuális szerver bérlet (VPS) szolgáltatást, vagy magánszemélyeknek is elérhető SSD tárhelyeket az elsők között kezdett nyújtani.

Közel tíz éve még az akkor extra gyorsnak számító Micro Blade fizikai szerverekkel kínált hoszting szolgáltatást a saját szervertermében, amely Magyarország legnagyobb teljesítmény-sűrűségű szerverterme, manapság pedig vadonatúj és modern Supermicro szervereken nyújtott szerverbérleti szolgáltatásokat.

Aki tehát a Servergardennél bérel vagy hosztol szervert, biztos lehet benne, hogy adatai éppen olyan biztonságban lesznek, amilyen magas színvonalú szolgáltatást kap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük