Azure Stack HCI – Intel szerveren

Azure-Stack-HCI logoMíg az informatikai munkaterheléseknek a felhőbe történő áttelepítése megkérdőjelezhetetlen előnyöket és hatékonyságot eredményez – például egyszerűbb karbantartást és jobb méretezhetőséget – sok vállalkozásnak továbbra is több virtualizált alkalmazást kell futtatnia a saját adatközpont-környezetében, vagyis on-premise. Sokszor törvényi szabályzások miatt nem lehetséges az alkalmazások áttelepítése a felhőbe, vagy valami miatt még mindig olcsóbb és/vagy logikusabb a helyszíni futtatás.

Az ügyfelek egyre inkább a Hyper Converged Infrastructure (HCI, hiperkonvergens infrastruktúra) rendszert alkalmazzák a költségek csökkentésének, a teljesítmény és a rendelkezésre állás javításának, valamint a műveletek egyszerűsítésének előnyben részesített módszereként. A probléma azonban az, hogy kevés HCI-megoldás kínált utat a felhőintegráció felé – de a HCI és a felhő végül is egyáltalán nem zárja ki egymást.

Sok vállalkozás azt reméli, hogy fokozatosan előreléphet a hibrid felhőmodell felé, amelyben a zökkenőmentesen együttműködő erőforrásokat együtt kezelik, mind a telephelyen, mind a felhőben. Ezeknek az ügyfeleknek mindenekelőtt olyan HCI-megoldásra van szükségük, amely egyszerű rámpát kínál a felhőalapú szolgáltatásokhoz, miközben biztosítja a jobb hatékonyságot, amely a HCI gyors bevezetését eredményezi.

A Microsoft Azure Stack HCI előnyei

A megoldás: Microsoft Azure Stack HCI

A Microsoft Azure Stack HCI egy on-premise hiperkonvergált infrastruktúra megoldás, amely a Windows Server 2019-en alapul, és amely szoftver által meghatározott számítást, tárolást és hálózatot hoz létre előre validált, ipari szabványú szervereken és összetevőkön. Nagyszerű megoldás azoknak az ügyfeleknek, akik szeretnék frissíteni az elöregedett szerver- és tárolási infrastruktúrát, konszolidálni a virtualizált munkaterhelést és felhőalapú hatékonyságot elérni a helyszínen, miközben könnyen kiterjeszthetők a Microsoft Azure-ra a hibrid felhőszolgáltatásokra. A cél az ügyfelek munkaterheinek kielégítése és jelenlegi szükségleteik megoldásának segítése, miközben teret adnak a növekedésnek és a fejlődésnek az üzleti és informatikai igények változásával.

Az Azure Stack HCI megoldás a Windows Server rendszerben már ismert technológiákból áll: Hyper-V a szoftver által meghatározott számításhoz, Storage Spaces Direct (S2D), a szoftver által meghatározott tároláshoz és a Software Defined Networking (SDN), szoftver által meghatározott hálózatok. Ezeket egyesítik a Windows Admin Center-en keresztül egységes HCI-kezelési tapasztalattal, és mindezek a technológiák olyan partnerek, mint a Szerver.Hu által előzetesen validált hardvermegoldáson futnak. Az ügyfél könnyedén csatlakozhat a Microsoft Azure-hoz olyan hibrid szolgáltatásokhoz is, mint a felhőalapú biztonsági mentés, a webhely-helyreállítás stb. Gyúrja össze ezeket a darabokat, és kap egy Azure Stack HCI megoldást.

Azure Stack HCI megoldások

Miért érdemes használni az Azure Stack HCI -t?

Hardver konszolidáció:

Egyesítse a hagyományos virtuális alkalmazásokat, amelyeknek on-premise kell maradniuk, a szoftver által menedzselt számítással, tárolással és hálózatépítéssel a Szerver.Hu nagy sűrűségű, több csomóponton alapuló kiszolgálóin, így biztosítva az iparág vezető sűrűségét és teljesítményét.

Nagyvállalati teljesítmény:

A Hyper-V és a Storage Spaces Direct technológia a legmagasabb szintű virtuális gép teljesítményét érheti el, NVMe SSD-k és a távoli közvetlen memóriahozzáférés (RDMA) támogatásával.

Magas rendelkezésre állás:

Teljes körű redundanciát érhet el a beépített klaszterezéssel és az elosztott szoftver rugalmasságával.

Fokozott biztonság:

Az árnyékolt virtuális gépekkel (Shielded VMs), a hálózati mikroszegmentációval és az adatok natív titkosításával segítheti az alkalmazások és adatok biztonságát. Minimalizálja a rosszindulatú programok hatását azáltal, a különböző munkaterheléseket izolált virtuális gépeken futtatja, vagyis egy logikus és biztonságos virtualizációs elkülönítéssel.

Integráció az Azure felhővel:

Gyorsan és egyszerűen kiterjeszthető a Microsoft Azure-ra a hibrid felhőintegráció, egyszerű hozzáféréssel a felhőkezeléshez és a biztonsági szolgáltatásokhoz, amelyek lehetővé teszik a biztonsági mentést, a webhely-helyreállítást és a fájlszinkronizálást.

Hatékony kezelés:

Menedzselje akár villámgyors parancssori automatizálással, vagy használja a Windows Felügyeleti Központot, amely egyetlen böngészőalapú HCI távoli kezelőfelület, amely szoftver által meghatározott konfigurációt és az on-premise és az Azure-ban futó munkaterhelések együttes figyelését tartalmazza.

Tipikus példák Azure Stack HCI-re

<h3Adatközpontok összevonása

Az Azure Stack HCI-t használó ügyfelek gyorsan és egyszerűen kiterjeszthetik helyszíni virtualizált alkalmazásaikat a Microsoft Azure-ra, egyszerű hozzáféréssel a felhőkezeléshez és a biztonsági szolgáltatásokhoz. Például az Azure Site Recovery használatával ahelyett, hogy egy extra adatközpontot használnának valahol a városban vagy egy másik régióban, az Azure-t használhatják a helyek helyreállításához és a feladatátvételhez a helyszíni munkaterhelésekhez.

Nagy teljesítményű, skálázható SQL Server telepítése és kezelése hiperkonvergált infrastruktúrán. Futtassa az alkalmazásokat nagy rendelkezésre állással (HA) és a virtualizáció rugalmasságával, miközben használja az Azure Backup és az Azure Blob Storage szolgáltatásokat a szervezet adatai biztonsági mentéséhez és visszaállításához.

A virtualizáción alapuló biztonság és a hitelesített hardver használatával védheti meg a biztonságra érzékeny munkaterhelést. Ha csatlakoztatja ezt a megbízható infrastruktúrát az Azure Security Centerhez, aktiválja a viselkedési elemzéseket és jelentéseket, hogy figyelembe vegye a gyorsan változó munkaterheléseket és fenyegetéseket.

Azure Stack HCI - fiókirodák

Kombinálja a páratlan tárhelyet és teljesítményt egy validált hardverrel, hogy központosítsa szervezete fájlmegosztásait. Az Azure-fájlszinkronizáló szolgáltatás megőrzi a helyszíni fájlkiszolgáló rugalmasságát, teljesítményét és kompatibilitását, miközben lecseréli az elöregedett tárolóhálózatot, vagy több forrásból származó fájlokat összesít.

Általános célú Kubernetes

Engedélyezze a tárolt alkalmazások automatizált telepítését, méretezését és kezelését egy Kubernetes-klaszter futtatásával hiperkonvergált infrastruktúrán. Az Azure Monitor konténerek használatával átfogó megfigyelési élményt nyújthat a fürtök teljesítményének és állapotának megértéséhez, az infrastruktúrától az alkalmazásig.

A legjobb választás az Azure Stack HCI számára: Szerver.Hu rack szerverek

A Szerver.Hu szorosan együttműködik az Intellel annak érdekében, hogy validálja a kiválasztott szerver gép konfigurációit az Azure Stack HCI számára. Így garantáltan optimális teljesítményt és megbízhatóságot biztosítanak és támogatják a legújabb technológiákat, például a teljes NVMe tárolást és az RDMA hálózatot.

Válasszon validált hardvert, a Szerver.Hu Azure Stack HCI megoldását Intel Select Solutions szervereken!

Intel Select Solutions logo