Mi újdonságot hoz az Intel Xeon Scalable ötödik generációja?

scalable-xeon-5th

Intel új generációs szerverprocesszorai, az Emerald Rapids kódnevű modellek, számos újdonságot és fejlesztést tartalmaznak a jelenlegi negyedik generációhoz képest.

  • Növelt L3 gyorsítótár kapacitás és magasabb DDR5 memória sebesség
  • Tökéletesített Intel 7 gyártási folyamat
  • Akár 64 mag/128 szál
  • Teljes támogatás a CXL 3. típusú (Compute Express Link) eszközök számára
  • Tökéletesített teljesítménynövelő gyorsítók és AI-gyorsítás optimalizálás
  • Tökéletesített biztonsági funkciók
  • A teljesítmény/watt optimalizálásra való összpontosítás

A korábbi generáció szállítási problémái és késedelmei után az Intel most sokkal gyorsabb szállítást ígér a forgalmazóknak és a végfelhasználóknak. Ezek a CPU-k így még az év vége előtt megjelenhetnek a nyitott szerverpiacon.

A Supermicro, mint a szervertechnológiák területén vezető technológiai vállalat, szintén bejelentette a jövőbeli támogatást és akár a 5. generációs Intel Xeon Scalable távoli tesztelésének lehetőséget is a Jump Start programban. Mint rendszerintegrátor, a Supermicro segíthet Önnek ebben a programban. Emellett a Early Ship Program keretében lehetőség van teljes szerverek szállítására a 5. generációval még az hivatalos bevezetés előtt.

Egy másik előny, hogy nem kell új szerver vásárolnia, mivel az új generáció ugyanazt a 4677-es foglalatot használja, mint az elődje. Ez gyors és egyszerű módot biztosít a meglévő szerverek teljesítményének növelésére. A Supermicro természetesen nem csak a már kapható szerverekre támaszkodik, hanem folyamatosan új, továbbfejlesztett modelleket is kiad, amelyek révén ezek a processzorok kihozhatják a maximumot. Az Intel szerint az új processzorgeneráció lesz az utolsó a jelenlegi foglalatokban, mielőtt áttérnek a sokkal nagyobb Birch Stream platformra, amely a Granite Rapids (P-mag 2024), Sierra Forest (E-mag 2024) és Clearwater Forest (E-mag 2025) néven fut majd.

Összefoglalva, az Intel Xeon Scalable ötödik generációja számos újdonságot és fejlesztést tartalmaz, amelyek jelentős teljesítménynövekedést és új lehetőségeket kínálnak a szerverhasználók számára.

Tekintsd meg a 4th Gen Scalable Xeon szerver portfóliónkat!