Új Intel szerverprocesszorok: kisebb energiafelhasználás

Harpertown XeonAz Intel Corporation tovább növelte előnyét a hatékony energiafelhasználás területén két, a szerverekhez és munkaállomásokhoz gyártott, 45 nm-es processzor bemutatásával. A processzorok 50 watton, vagyis magonként csupán 12.5 watton futnak 2.50 GHz frekvencián. A négymagos Intel  Xeon processzorok L5400 sorozata a 45 nanométeres gyártási technológiából adódóan, valamint az új tranzisztor összetételnek köszönhetően sokkal kisebb energiát használnak, miközben nagyobb teljesítményt produkálnak.

A fogyasztás-tudatos, nagy számítási-teljesítmény igényű céges környezetek profitálhatnak abból igazán, hogy az Quad-Core Intel Xeon processzorok, az 50 wattos fogyasztási küszöböt fenntartva 25 százalékkal gyorsabbak és 50 százalékkal nagyobb cache mérettel rendelkeznek, mint alacsony feszültségű elődeik. A négymagos L5420 és L5410 processzorok 2,5GHz illetve 2,33GHz-en futnak, továbbá egy egyedi 12MB-os gyorsítótárral és egy célorientált 1333MHz-es FSB-vel is rendelkeznek.

Az Intel hafniummal készült, magas dielektromos állandójú, fémkapus tranzisztorainak köszönhetően a négymagos 45 nanométeres gyártástechnológiával készült alacsony feszültségű szerver processzoraink új távlatokat nyitnak, minden eddiginél jobb eredményeket mutatnak fel a hatékony energiafelhasználás területén. – mondta Kirk Skaugen, az Intel Server Platform csoportjának vezetője. “Ezek a csipek a megfelelő teljesítményt biztosítják, kevesebb energia felhasználása mellett.”

Több vállalat, köztük az Asus, DELL, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Gigabyte, HP, Hitachi, IBM, Microstar, NEC, Quanta, RAckable, Supermicro, Tyan and Verari támogatják az L5400 és L5210 sorozatokat. A következő negyedévben az Intel megkezdi egy új, kétmagos, alacsony energiafelhasználású processzor szállítását is, ami 40 wattos teljesítmény felhasználással, 3GHz-es órajellel, 6MB-os cache memóriával és 1333Mhz-es FSB-vel büszkélkedhet.
Az Intel 35 különböző 45 nanométeres, hafniumra épülő, magas dielektromos állandójú technológiával előállított processzort szállít szerverekbe, asztali gépekbe, valamint notebookokba az új gyártási eljárás tavaly novemberi világpremierje óta.

0 Hozzászólás - “Új Intel szerverprocesszorok: kisebb energiafelhasználás”


  • Nincs hozzászólás

Te mit gondolsz?