Új termékelnevezési rendszer a Fujitsu PRIMERGY szervereinél

Fujitsu PrimergyA változtatás oka
A Fujitsu portfóliója jelenleg mintegy háromszor akkora, mint az előző termékelnevezési rendszer 10 évvel ezelőtti kidolgozása idején. Bár a rendszer elfogadott és sikeres, nincs benne hely az új termékeknek – a mostani nevek pedig már nem tükrözik a kívánt pontossággal a rendszerek jellemzőit.

A Fujitsu PRIMERGY szerverek eredeti termékelnevezési rendszere négy fő elemre épült: 1) magára a márkanévre; 2) a formai kialakítás azonosítójára (pl. RX vagy BX a rack-, torony-, penge-, mikro- és scale-out rendszereknél); 3) egy háromjegyű termékazonosító számra; és 4) a termékgenerációt jelölő utótagra (pl. „S8”).


Az új Fujitsu PRIMERGY termékelnevezési rendszer
A régiókkal, értékesítési és egyéb szervezetekkel szoros együttműködésben kialakított új rendszer az ügyfelek által elvárt termékinformációt egyértelműen közölve helyreállítja a régi nomenklatúra előnyeit. A főbb változtatások az alábbiak. A termékazonosító szám három helyett négy számjegyből fog állni, megadva a rendszer processzorfoglalatainak számát, a platform/processzor típusát és a termékkategóriát (belépő szint vagy egyéb). Az utótagban az S-et M váltja, de ez az azonosító is tartalmaz majd egy számot: 1-est a következő
generációs PRIMERGY rendszereknél, majd az Intel Xeon processzorcsaládjának fejlődésével egyre magasabb értékeket. Az alábbi táblázat megmutatja, hogyan érvényesül az új rendszer a PRIMERGY RX300 S8 utódjánál.

Primergy-New-Naming

Nagyobb kép

Az új termékelnevezés szerint kódolt első rendszer a 2014. március 1-én piacra kerülő PRIMERGY RX2520 M1 rack-szerver és a TX2540 M1 toronyszerver lesz. Mivel a meglévő termékeket nem nevezi át a Fujitsu, az egy éves átmeneti időszakban a két termékelnevezési rendszer együtt fog élni.

A partnereknek nyújtott előnyök
Egyes ügyfelek és partnerek máris üdvözölték az új rendszert és alig várják mielőbbi bevezetését. Az új rendszer gyors képet ad a PRIMERGY szerver jellemzőiről, és azonnal közli a hardvervásárláskor keresett legfontosabb adatokat. Ez megkönnyíti az új rendszerek marketingjét és értékesítését. Az ügyfelek egyetlen pillantással felmérhetik, mire számíthatnak. Ráadásul így elődefiniált komponensekkel és jellemzőkkel rendelkező, jól elkülönülő szerverosztályokat alakíthatunk ki, ami tovább egyszerűsíti az eladást.

További részletek február végén megjelent Fujitsu szerver okostelefon-alkalmazásban és a szórólapokon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük