Intel szerverek az Intel Premier Partnertől

Intel szerver gépekEzekben a hetekben jelentek meg a piacon a Westmere-EP chipre épülő 56xx kódjelű Intel Xeon processzorok, amelyek illeszkednek a jelenlegi Nehalem-EP szerverplatformba, így a szerverszállítóknak is illik azonnal frissíteni x86-os kínálatukat. Az Intel szervereket építő és forgalmazó Real.Com–94 aki a napokban nyerte el az Intel legmagasabb támogatási fokozatát, az Intel Premier Partneri státuszt ebben élenjár, a teljes szerverportfóliójuk alkalmas az új, négy- és hatmagos CPU-k integrálásrára, illetve a honlapon a konfigurálást segítő szerverkonfigurátorok már opcióként ajánlják a 12 MB L3 gyorsítótárral rendelkező új Xeonokat is.

Szervervirtualizációs célokra mindenképpen meggondolandó alkalmazásuk, mert az X5650-től felfelé a hatmagos kiépítésnek és a Hyper-Threadingnek köszönhetően, dupla processzoros kiépítésnél összesen 24 mag áll a virtualizációs platform rendelkezésére, így egészen bőkezűen rendelhetők processzormagok az egyes virtuális gépekhez. Mivel a szerver.hu-n konfigurálható szerverek kivétel nélkül kétutas Nehalem torony- és rackszerverek, így kiemelkedő teljesítményigény esetén minden konfigurálható szerverbe választható 5600-as Xeon. A szervervirtualizáció másik sarkalatos igénye, az átlagosnál nagyobb memória sem okoz gondot: 48 GB RAM-ig egészen versenyképes áron bővíthetők az Intel szerverek, de extrém igény esetén akár 96 GB-ig is növelhető a memória. Fontos megemlíteni, hogy a brand szerverekkel ellentétben a hardverbővítés nem kerül horrorisztikus összegekbe Intel szerverek esetében.

A teljesítmény melletti legfontosabb elvárás a biztonság és a megbízhatóság. A szerver.hu által épített szerverek a minőség zálogaként kizárólag Kingston DDR3-as ECC (registered) memóriamodulokat, Seagate vagy Western Digital Raid Edition SATA vagy SAS szervermerevlemezeket, hardveres Intel RAID vezérlőket és egyéb Intel szerverkártyákat (például hálózati vagy remote menedzsment) alkalmaznak. Ennek köszönhető a garanciális jellegű problémák meglepően alacsony száma és az emiatt vállalt 3 év helyszíni garancia az összes szerverre. A Real.Com–94 Intel Associate Partner 2006 óta, és hivatalosan elismert Intel Server Integratorként kiemelt Intel-támogatást élvez, gondoljunk csak az AWR (Advanced Warranty Replacement) programban a közvetlenül az Inteltől DHL-lel érkező szerveralkatrész-pótlásra.

A tapasztalatok szerint sok esetben rettentően sürgős egy-egy újabb szerver csatasorba állítása, vagy egy tönkrement darab pótlása. Ez kizárólag akkor lehetséges, ha a legfontosabb alkatrészek a forgalmazónál raktárkészleten vannak, illetve szuperrövid a válaszidő az ajánlatkérések és megrendelések esetén. A másik kulcskérdés a valós vevői igény, a konfiguráció kérdése. Ma már alapkövetelmény a szerverek testre szabhatósága. Mindezek egységet alkotnak a szerver.hu-n testre szabott konfiguráció-n: az esetek többségében akár 1–3 munkanapon belül rendelkezésre áll – minden esetben BIOS- és BMC-frissített és tesztelt állapotban, installálásra készen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük