Intel S2600GZ alaplap és R2000GZ rack szerver

Intel S2600GZAz Intel S2600GZ (Grizzly Pass) lap az Intel jelenlegi top szervertechnológiáját reprezentáló rack szerver alaplap, amely maximális memóriakapacitást (24DIMM memória foglalat, tehát akár 192GB RAM) és kiemelkedő IO flexibilitást tesz lehetővé, így ideális azon nagyvállalati felhasználók számára, melyek izmos virtualizációs és HPC (High Performance Computing) megoldásokat keresnek.

Ez az alaplap két darab E5-2600 sorozatú Xeon szerver processzorral szerelhető és tervezése során messzemenően figyelembevették a maximális energiahatékonyságot. A két PCI-Express x24 Gen3.0 Super Slot mellett egy új Intel IO bővítő modulok is támogatottak, az „eUSB”, a „type A USB” és a „SATA DOM”, melyre közvetlenül csatlakoztatható egy adathordozó melyről bebootolhat például a virtualizációs hypervisor. Ezeken kívül RAID/ROC modul is biztosítja az Intel S2600GZ alaplap enterprise szintű IO rugalmasságát.

Intel S2600GZ alaplap

A hálózati csatlakozást alapvetően 4 darab független gigabites Ethernet csatoló biztosítja, opcionálisan egy ötödik rendelhető dedikált távmenedzsment feladatok számára (RMM4, azaz Remote Management module 4). Az Intel TXT technológia is támogatott a TPM installálást követően.

Intel S2660GZ / R2000GZ

Az Intel S2600GZ alaplap különböző 1U és 2U magas rack rendszerben rendelhető. A 2U magas R2000GZ szerver rendszer pl. kiemelkedően rugalmas tárolási konfigurációt tesz lehetővé, akár 24 darab 2.5″-os vagy 12 darab 3.5″-os Hot-Swap diszk vagy SDD szerelhető bele.

Integrált tápmenedzsment gondoskodik a redundáns, 750W-os 80plus Platinum hatékonyságú tápegységek megbízható működéséről, valamint az opcionális redundáns hűtési rendszerekről. 3 év garanciával érkeznek ezek a rack szerverek, melyet helyszíni- és/vagy öt év garanciakiterjesztéssel is rendelhetők a www.szerver.hu-n.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük