OCZ Vertex 4 SSD Indilinx Everest 2 platformon

OCZ Everest 2Az OCZ legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésében visszaigazolta, hogy a Vertex 4 az új Everest 2 platformra fog épülni. Ez a bejelentés ellentétes azokkal a feltevésekkel, hogy a Vertex 4 feltehetően a következő generációs SandForce processzort fogja használni. Az Everest 2 platform ezév májusra várható, megjelenése alapján az OCZ Vertex 4 SSD valószínűleg szintén nyár elején fog megjelenni.

OCZ Everest 2

Az Indilinx vezérlőről azt állítják, hogy a tömörítetlen adatok tekintetében akár 550MB/s írási sebességre, valamint 105.000 véletlenszerű olvasási és 90.000 véletlenszerű írási I/O teljesítményre is képes. Az biztos, hogy mióta az Indilinx az OCZ tulajdonába került, az OCZ teljeskörüen nyúlhat bele a következő generációs SSD-k firmware-ébe – olyan luxus ez, amely nem adatott meg azelőtt. A képen is látható, hogy a Vertex 4 Indilinx vezérlő középen, a NAND kapuk között kapott helyet. Az OCZ megerősítette, hogy így a kontroller és a memória chipek között kisebb a távolság, de azt is szóvá tették, hogy a sorozatgyártásba kerülő Vertex 4 SSD-ken még változhat a layout.

Remélhetőleg hamarosan többet is megtudunk az OCZ Vertex 4 SSD izgalmas jövőjéről.

2 Hozzászólás - “OCZ Vertex 4 SSD Indilinx Everest 2 platformon”


  • Rendben, de hol van a szignifikáns erősítés a Vertex 3 MAX IOPS-hoz képest? 85K IOPS-ról 90K IOPS-ra lépünk, na és?

  • Azzal, hogy az OCZ teljes egészében saját maga írhatja meg a firmware-t a saját kontrolleréhez, hatalmas lépéselőnyhöz jutott, jelentősen tud javítani nem csak a teljesítményen (főleg tömörítetlen adatok esetén), de az egyes alaplap kompatibilitásokon és a megbízhatóságon is.

Te mit gondolsz?